Bewegingsopvoeding LS

De lessen lichamelijke opvoeding en zwemmen maken integraal deel uit van ons lessenpakket. Alle kinderen moeten eraan deelnemen.

In de lagere school krijgen de leerlingen wekelijks gemiddeld 2 lestijden bewegingsopvoeding. Deze lessen omvatten lichamelijke oefeningen, zwemmen en allerlei sportinitiaties.

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar krijgen ongeveer 16 zwemlessen in een heel schooljaar.  De leerlingen van het 3de tot en met het 6de leerjaar krijgen ongeveer 8 zwemlessen per schooljaar. 

De lessen worden gegeven door de leerkracht bewegingsopvoeding.
 

Soms krijgen ze een extra uurtje beweging, sport en spel.


Als je wegens ziekte niet kan deelnemen aan bepaalde oefeningen of aan het geheel van het vak lichamelijke opvoeding, dan moet je aan de arts een “medisch attest voor de lessen lichamelijke opvoeding en sportactiviteit op school” vragen, zodat de gymleerkracht kan uitmaken wat wel en niet kan in de lessen. Als je vaak niet deelneemt aan de lessen, dan zal je een vervangtaak krijgen.

Turnkledij
een grijze T-shirt met naam en logo van de school (enkel te verkrijgen op de school)
een zwart sportbroekje(zonder versiering)
witte pantoffels of witte stevige pantoffels met witte zolen zonder veters die op school blijven
een verzorgde turnzak met naam
enkele reserve elastiekjes om lange haren samen te binden

Zwemgerief
badpak (geen bikini) of zwembroek (geen brede pijpen)
grote handdoek
kleine handdoek voor de voeten
een verzorgde zwemzak (geen plastieken zak) met naam, de leerlingen vanaf de derde klas moeten hun kledij in hokjes opbergen, een grote zak is hierbij geen luxe
reserve elastiekjes om lange haren samen te binden (meisjes)
badmuts (kan je verkrijgen op school, eerste gratis)

Alle kledingstukken moeten op de één of andere manier voorzien zijn van de naam van de eigenaar. Het bespaart ons heel wat moeite om de eigenaars van de verloren voorwerpen terug te vinden. Op het einde van het schooljaar kunnen de ouders de 'niet-getekende' voorwerpen komen bekijken. Nadien worden niet afgehaalde kledingstukken geschonken aan een goed doel.
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.